Thellohet kriza në mes Kroacisë dhe Beogradit?

0

Tensionet ndërmjet Serbisë dhe Kroacisë për shkak të përdhosjes së flamurit kroat nga kryeradikali serb, Vojisllav Sheshel, mund të çojë në tërheqjen e ambasadorit të Kroacisë nga Beogradi.

Gazeta kroate Veçernji list shkruan se Kroacia, para shpalljes së ministrit të Mbrojtjes, Aleksandar Vulin, person të padëshiruar, është konsultuar me aleatët, transmeton Gazeta NewBorn.

Sponzor

Siç thuhet, Zagrebi zyrtar, nëse nga Serbia do të vijnë masat reciproke, “kjo do të përcillet me hapa të rinj diplomatikë”.

“Gjëja e vetme që i mbetet Zagrebit në rast se Serbia shpall dikë të padëshiruar nga ministrat kroatë, siç kërcënon Beogradi, momentalisht do të jetë tërheqja ambasadorit Gordan Bakota për konsultime”. /Gazeta NewBorn/

-Sponzor-