Ngrënia e mishit të kuq çdo ditë, ja cka mund të shkaktojë

0

Ngrënia e gjashtë riskave përshutë apo tri salçiçeve mund të shtojë rrezikun e vdekjes së hershme, sipas një studimi.
Një studim tregoi se burrat që hanin më shumë se 200g mish në ditë ishin 23 për qind më të rrezikuar të vdisnin në 20 vitet e ardhshme sesa ata që hanin më pak se 100g, transmeton lajmi.net.

Hulumtuesit vunë në dukje se burimi kryesor i proteinave tek pjesëmarrësit ishte mishi i kuq, i cili ka qenë i lidhur me sëmundjen e zemrës dhe kancerin e zorrëve, sipas studimeve të mëparshme.

Sponzor

Gjetjet, nga studiuesit finlandezë, shtojnë më tutje mbështetje rreth argumenteve të rreziqeve të mishit të kuq.

Hulumtimi u krye nga Universiteti i Finlandës Lindore dhe u drejtua nga Heli Virtanen, një dietist i regjistruar.

-Sponzor-