Këta janë “vrasësit” e baterive në telefonat mobilë

0

Për të zgjatur jetën e telefonit tuaj celular, është e nevojshme të fikni opsionet e tepërta. Ju do të keni sukses nëse jeni duke shmangur këta “vrasës” të baterisë në telefon.

Vrasësi i parë i telefonit tuaj është moti i ftohtë. Gjegjësisht, temperaturat e ulëta mund të ndikojnë në jetën e baterisë. Temperatura në të cilën pajisja është e ngarkuar ndikon në masë të madhe “shëndetin” e vetë komponentit.

Sponzor

 

 

Nëse vendosni të ngarkoni telefonin në një temperaturë prej 0 gradë Celsius, ekziston një shans i mirë që ju të dëmtoni baterinë.

Një tjetër gjë për t’u kushtuar vëmendje janë aplikacionet aktive në sfond. Nëse dëshironi të kurseni pak energji, shikoni se cilat aplikacione dërgojnë përkujtues. Nëse bateria juaj po zbrazet shumë shpejt, shkaku është se programet vazhdimisht dërgojnë njoftime të panevojshme, transmeton KosovaPress.

Ndërsa telefonat modernë kanë ekran të madh që ndriçohen, gjithashtu ka një ndikim të rëndësishëm në baterinë e telefonit. Për ta vënë atë në fund, ju duhet të instaloni ndriçimin e telefonit tuaj automatikisht.

Gjithashtu, një nga shkaqet e shpenzimit të shpejtë të baterisë mund të jetë Wi-Fi. Kudo që të jeni, nëse ky opsion është i ndezur, telefoni juaj do të mundohet të futet në rrjetin e lirë dhe do të zbrazë baterinë.

-Sponzor-