Ja çfarë duhet t’i thoni partnerit për një marrëdhënie jetëgjatë

0

Çelësi i një marrëdhënieje të qëndrueshme dhe të suksesshme është komunikimi, sepse falë tij ata mund t’i tregojnë gjithçka që ndiejnë partnerit të tyre dhe gjithashtu të fitojnë shumë aspekte besimi.
-Herë pas here tregojini partnerit tuaj se cila është arsyeja që ndjeheni të lumtur me të. Çfarë e bën atë të veçantë në mesin e gjithë të tjerëve dhe pse ju keni vendosur të qëndroni me të.

-Në privatësi, ju mund t’i thoni drejtpërdrejt atë që ju pëlqen dhe atë që nuk ju pëlqen.
-Në kohë mosmarrëveshjeje dhe keqkuptimi, është e nevojshme të marrësh përgjegjësinë dhe të dallosh kush është fajtor. Kërkoni falje kur e dini që jeni gabim, kjo ndihmon në forcimin e marrëdhënieve.
-Asnjëherë mos e nënvlerësoni rëndësinë e shprehjes “të lutem” dhe “faleminderit” në kryerjen e aktiviteteve tuaja të përditshme, pavarësisht sa të vogla mund të jenë. Kjo me të vërtetë e bën dallimin.
-Të lavdërosh partnerin tënd është gjithashtu një burim i rritjes në marrëdhënie. “Më pëlqejnë flokët tuaj”, “Dukeni mirë”, mund të jenë frazat që ju ndihmojnë.
-Shprehjet e thjeshta mund të të ndihmojnë të tregosh se sa i rëndësishëm është ai në jetën tënde. “Ditë e mirë”, “Përshëndetje gjumash”, “Shpresoj të jesh mirë”.
-Tregojini atij herë pas here vendin që ai zë në jetën tuaj dhe sa e vlerësoni praninë e tij. Përveç të treguarit dashuri nëpërmjet fjalëve, është gjithashtu e rëndësishme të shprehet me fakte. Puthjet në ballë dhe faqe tregojnë butësi. /Revista Psikologjia/

-Sponzor-