Autostrada e Kombit dhe demarkacioni projektet më të mëdha në karrierën politike të Fatmir Limaj

0

Autostrada e Kombit që lidh Kosovën me Shqipërinë dhe aneks marrëveshja për demarkacion me Malin e Zi po vlerësohet të jetë ndër projektet më të mëdha të ideuara nga zëvendëskryeministri i Kosovës Fatmir Limaj.

Pikërisht autostrada e Kombit që lidhë dy shtete shqiptare ishte nisur në kohën kur Ministrinë e Transportit e drejtonte kryetari i Nismës Socialdemokrate.E në kohën kur shteti kishte mbetur peng në rrugëtimin evropian, zëvendëskryeministri Limaj mori përsipër gjetjen e një zgjidhje për demarkacionin, e cila do ta zhbllokonte procesin e liberalizimit të vizave dhe do të rikonfirmonte rrugën e Kosovës euro atlantike.

Sponzor

Pa bërë shumë bujë dhe larg medieve, Fatmir Limaj i ndihmuar nga presidenti i Shqipërisë Ilir Meta, nuk la gurë pa lëvizur deri në gjetjen e një zgjidhje për çështjen e demarkacionit.Ai zhvilloi disa takime në Mal të Zi dhe u propozoi drejtuesve të shtetit malazez një aneks marrëveshje për demarkacionin, e cila e njëjta më pas u finalizua gjatë vizitës së Kryeministrit të Malit të Zi, Dushko Markoviq në Kosovë.

Marrëveshja e 25 gushtit të vitit 2015 e nënshkruar në Vjenë për shënjimin e vijës kufitare mes dy vendeve kishte ndarë në dysh skenën politike duke polarizuar keq spektrin politikë në Kosovë.

I gjendur në këtë mes, Limaj ofroi një zgjidhje kreative për çështjen e demarkacionit, e cila u votua sot nga deputetët e Kuvendit të Kosovës.

Me ratifikimin e kësaj marrëveshje, qytetarët e Kosovës pritet të marrin dritën jeshile për heqjen e vizave.

Vet Limaj deklaronte se ndihej krenar me ndërtimin e Autostradës së Kombit dhe projektin e Aeroportit të Prishtinës pa harruar edhe asfaltimin e rrugëve të Kosovës.

Madje, në një shkrim të botuar në mediet amerikane Limajt i ishte atribuuar heqja e lloqit nga rrugët e Kosovës duke aluduar kështu në asfaltimin e të gjitha rrugëve në fshatrat e Kosovës

-Sponzor-